Uvodna strana
  RECEPTI
  ZAČINI
  PROIZVODI
  OPIS PROIZVODA
  Spremali smo za Vas...
10 ukusnih jela sa fotografijama i pripremom
  Multimedijalna mini prezentacija
  Cenovnik
  Kontakt
  Gde kupiti?

  TOFU - SIR OD SOJE
Upotrebom ovih proizvoda u našoj svakodnevnoj ishrani snabdevamo organizam svim potrebnim gradivnim, energetskim i zaštitnim elementima i ne opterećujemo ga štetnim delovanjem mnogobrojnih nuspojava industrijskog načina proizvodnje hrane.

TOFU sir od soje je najrasprostrenjeniji sojin proizvod koji se koristi u ljudskoj ishrani. Ukratko to je nefermentisana namirnica dobijena koagulacijom proteina iz sojinog mleka. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je više prisutan i na trpezama širom sveta zajedno sa brojnim drugim proizvodima od soje. Upotrebom ovih proizvoda u našoj svakodnevnoj ishrani snabdevamo organizam svim potrebnim gradivnim, energetskim i zaštitnim elementima i ne opterećujemo ga štetnim delovanjem mnogobrojnih nuspojava industrijskog načina proizvodnje hrane.
Bogat lako svarljivim proteinima, tofu sadrži minimalne količine masti i uopste ne sadrzi holestor. Konzumiranje tofua preventivno deluje na sprečavanje nastanka bolesti krvnih sudova, visokog krvnog pritiska i osteroporoze. Tofu ima blagi ukus te se lako kombinuje sa drugim namirnicama.Dobro upija ukuse i mirise ostalih sastojaka sa kojima se priprema pa je stoga mogućnost upotrebe tofua u kulinarstvu praktično neograničena: od pripreme raznih namaza, preliva, salata i hladnih predjela do kompletnih obroka koji podrazumevaju supe, čorbe, odreske, musake, paprikaše i kao i razne deserte i poslastice.
Uz ostale proizvode od soje i žitarica potpuno je adekvatna zamena za meso, mleko i mlečne proizvode životinjskog porekla.


  TOFU - sir od soje

sastav: sojino mleko, nigari
suva materija 38%, biljna masnoća 14%, proteini 12%, ugljeni hidrati 2.8%

sadrži: Ca,Mg, Fe, P, K, folnu kiselinu, A, D, E i vitamine B kompleksa

en.vrednost: 80 - 140 ccal/100g
čuvati na temperaturi do +5C
rok trajanja 30 dana, neto: 300g

Preporuka za upotrebu:
- koristiti kao hladni narezak ili proteinski dodatak kuvanim jelima
- pogodno za salate i hladna predjela
- odlična zamena za mlečne proizvode životinjskog porekla
- deci mlađoj od 2 godine ne davati tofu koji nije termički obrađen
- kuvati ili pržiti kratko (4 - 7min.) ili dodavati pri kraju pripreme jela

Napomena:
Proizvodi "Tofu Company" se proizvode tradicionalnim manufakturnim postupkom od sertifikovano genetski nemodifikovane soje i ne sadrže veštačke dodatke.
Kvalitet kontrolišu: "Institut za ratarstvo i povrtarstvo", "Jugoinspekt" iz Novog Sada, Institut za zaštitu zdravlja, Novi Sad  Proizvodi "Tofu company" dobijeni od organski gajene i genetski neizmenjene soje nastaju manufakturnim, neindustrijskim postupkom proizvodnje, i ne sadrže veštačke aditive, hormone, konzervanse, boje i slično.
GENETSKI NEMODIFIKOVANA SOJA: Na putu do proizvoda vrhunskog kvaliteta i odgovarajuce nutritivne vrednosti jedan od prvih i najvaznijih koraka je upotreba pazljivo odabrane sirovine.
[TEKST >>>]
U želji da Vam približimo
naše "zalogaje zdravlja", osmislili smo i kreirali multimedijalni mini CD
sa receptima i načinima pripreme jela od soje.
O CD-u >>>
kontakt
o kompaniji
 
UVODNA STRANA - Kontakt - Proizvodi - Gde kupiti
 
  OPIS proizvoda
TOFU - sir od soje
Tofu namaz
Majonez bez jaja
Prženi tofu
Ćufte od soje
Seitan
Prženi seitan
Pašteta od soje
Vegeterijano miks
Okara
Dimljeni tofu
Uvodna strana


GALERIJA SLIKA:
Tofu proizvodi Vam nude veliki spektar boja i ukusa.

Uzivajte u pripremi i obradujte sebe i svoje goste raznolikim i bogatim aranžmanima.

[UŽIVAJTE>>>]